Легендата в българския шорттрек Евгения Раданова разкри, че около 1 милион лева ще струва провеждането на Световното първенство в София. Половината от тях ще отидат за поставянето на ледената пързалка в „Арена Армеец”.

„Българският отбор по шорттрек ще бъде представен от четири състезателки и двама представители при мъжете. Първият отбор, който пристига за шампионата, е Япония. В понеделник ще проведат първата си тренировка, както и много други отбори, които ще дойдат в неделя”, сподели Евгения Раданова.

„Почти половин милион ще струва поставянето на ледената пързалка в Арена Армеец, а цялото събитие се очаква да струва 1 милион лева”, допълни още именитата ни състезателка от близкото минало.

България ще участва с шест състезатели - Катрин Маноилова, Зорница Пенчева, Анна Якимова, Лилия Джустрова, Димитър Георгиев и Калоян Ангелов.

"Това е млад отбор. Лилия Джустрова имаше лека травма и пропусна държавното първенство, но вече тренира наравно с отбора", добави Евгения Раданова.

България за първи път беше домакин на световен шампионат през 1999 година, когато пред родна публика Евгения Раданова печели сребърен медал на 500 метра, а щафетата при жените взима бронз.

"Преди 20 години се вълнувах много. Трибуните в Зимния дворец бяха пълни и хората скандираха името ми. Емоциите и напрежението ми изиграха лоша шега и спечелих сребърен медал. Сега е доста по-различни, тази зала е много по-голяма, а българите ще участват на състезание в нея за първи път", коментира още Евгения Раданова.

Легендата на българския шорттрек Евгения Раданова благодари на министъра на спорта Красен Кралев и на Министерството на младежта и спорта, без чиято подкрепа закупуването на мобилната ледена пързалка не би било възможно.