Национален отбор по биатлон на България, който изкара 10-дневна карантина в Оберхоф (Германия) премина нови PCR тестове. За съжаление те са показали, че Антон Синапов, който бе с отрицателен при първото тестване, е заразен с коронавирус, съобщиха от родната федерация. Биатлонистът от Чепеларе подлежи на нова 10-дневна изолация.

Другият положителен е ваксмайстора Стефани Попова. Немските власти смятат, че това е остатъчен вирус и тя вече не е заразна.

Милена Тодорова, Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са отрицателни резултати.

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също вече са извън карантина, но заради по-малко от 10 дни след последните симптоми те не са преминали през PCR тестове, поради което не могат да тренират на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под ключ до 23 януари остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са били симптоматични и не са преминали през тествуване.

Целият състав ще бъде тестван отново в петък (22.01) преди да напусне Оберхоф (Германия).

На база на тези последни резултати ще се реши кой ще участва на европейското първенство, кой да пътува за лагер в Италия и ако се налага, кой да се прибере в България.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.