Бившият ни национал по ски алпийски дисциплини Никола Чонгаров-Чонги определено привлече вниманието със своята колоритна кампания ,която цели да му осигури нужните средства за участие в Зимните олимпийски игри през 2018 година чрез доброволни дарения. 27-годишният спортист използва една от най-известните краудфъндинг платформи, за да събере нужните му 15 хиляди щатски долара. С тях, стига да постигне нужните резултати през сезона, Чонгаров цели да стане първият български олимпиец в набиращата популярност дисциплина ски крос.

В името на голямата цел Чонги предложи един малко по-различен подход, разчитайки на помощта на своята музикална банда.

 „При мен комбинацията със ските и музиката е специфична. Имам банда и се занимавах с музика през последните 2-3 години, за да представя мечтата си по един по-нетрадиционен начин. Исках да покажа, че освен че работя, правя и някакви други интересни неща”, каза пред „Събуди се” зевзекът.

Никола Чонгаров - когато лудостта се превръща в реалност

„Голямата цел пред мен са Олимпийските игри в Пьончан през февруари 2018 година. Чисто в ските, трябва да имам достатъчно точки в Световната купа по ски крос, за да се класирам в топ 32. Само първите 32 човека карат в тази дисциплина на Игрите.”

„Трябва да направя една изключително добра физическа подготовка през септември и октомври, за да бъда на ниво. Всичко е въпрос на гледна точка. Аз се кефя на това, което правя, постоянно уча нови неща. По съвсем различен начин съм навлязъл в спорта. Докато бях в алпийските дисциплини и националния отбор, всичко беше различно, имаше програма.”

„Ски кросът не е толкова развит и трябва сам да си проправяш път, да учиш от другите. Затова ми е толкова интересно.”

„Музиката или спорта? И двете. Зависи дали говорим за професионална реализация. Ако говорим за това, и двете направления може би не са велики. Но ако говорим за ските, там имам повече шанс, защото цял живот с това се занимавам.”

„Трябва да прегледат кампанията ми в indiegogo.com, там се подготвили всякакви подаръци, може да се разгледа и видеото. Направили сме го колкото се може по-интересно за хората, за да им се прииска да участват.”

„Не бях се замислял, че може да го изкарат реклама на музикалната ми банда. Какво да кажа… Всеки решава за себе си, аз приканвам хората да видят за какво става въпрос. Не е толкова лесно да напишеш песен за поздрав. Отне ми 6 месеца да направя тази песен”, заяви Чонги.