Чехия разгроми Норвегия със 7:0 (3:0, 4:0, 0:0) в среща от група А на Световното първенство по хокей на лед и с 11 точки води убедително в група А. 

По-късно в този поток е срещата Русия - Дания, която е от изключително значение и за двата отбора, които се борят за място на четвъртфиналите.

Два гола за чехите вкара крилото на финландския Оулун Кярпят - Лукаш Кашпар, а по едно попадение добавиха Роман Червенка, Томаш Зохорна и Роман Коусал, които оформиха 3:0 до края на първата част. 

След това норвежците смениха вратаря си Ларс Фолден с резервата си Ларс Хауген, но въпреки това пуснаха още четири гола. Освен двете попадения на Кашпар, Радим Шимек добави една шайба. Норвежциме имат 5 точки и са на 5-а позиция в потока си.

В група В САЩ докосва четвъртфинала след убедителната победа с 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) над Франция. Американците, които влязоха в мача след поражение от Финландия, имат 2 победи и 2 загуби за момента и се надяват да завършат 3-и в групата, ако по-късно днес тоталните фаворити от Канада победят Германия.

Но отборът от Северна Америка имаше проблеми до самия край на втората третина, когато се разписаха Крис Уилдмън, Конър Мърфи и Джей Ти Комфър. Брадли Скей оформи крайното 4:0 в началото на третата част след подаване на Дилън Ларкин, който днес се отчете с две асистенции. Вратарят на победителите Майк Кондън спаси 19 удара./БТА