Президентът на българската федерация по ски Цеко Минев говори от Пампорово, където в момента се провежда Световната купа по сноуборд. 

"Това е заслужена награда за федерация след последните 20 години упорит труд. Да покажем на световната федерация, че България може и го прави на най-високо ниво. Тук ще има и Европейска купа. Това е невероятна реклама по целия свят", сподели той пред камерата на DIEMA SPORT 3. 

"Това наистина мога да кажа, че последните 10 години , българската федерация изгради сериозен екип за организацията на такива състезания. Разбира се, без помощта на курортите и държатава, това няма как да се случи. Радо Янков най-после на родната си писта, пред родната си публика, той е мотивиран", каза още президентът на федерацията.

"2017-а година, когато Радо победи за първи път в Банско си казахме, че ще направим всичко възможно да докараме Световна купа в Пампорово. Това е общата ни сбъдната мечта. Стискаме му палци и каквото сноубордът покаже", сподели той

"Те са на чертата за влизане на финали, което ме радва. От сърце се радвам, че имаме голям младежки тим, това е бъдещето. Няма да има дупка след Радо Янков", завърши Цеко Мнев.