Президентът на БФСки Цеко Минев говори за предстоящия сезон в зимните спортове, както и изрази задоволството си от представянето на българските спортисти в различните дисциплини.

start-photo.bg
27 снимки

"Предстои ни един много специален сезон. Догодина стават 100 години от основаването на българската федерация по ски. Един век български ски не е малко. Това е нещото, с което искам да започна, тъй като това е много специално за нас. Имаме два различни старта – от алпийски сноуборд и от алпийските ски, което се случва за първи път в България", започна той.

"Това е огромно признание за нас като партньор на Световната федерация. Приготвят се всички детайли, но за тях ще говорим по-късно. За да се случат такива неща, значи ни взимат доста насериозно в света, за разлика от тук", добави президентът на БФСки.

"Благодаря за всичко това, което се случва, защото без партньорите ни тези неща са трудно изпълними. Знаете, че този вид спорт са доста скъпи и изискват да сме на едно и също ниво, както е навсякъде по света. Трябва да отговорим на всички критерии и да подготвим събитията, както трябва. В противен случай те забравят за 10 години и не можеш после да припариш", заяви той.

"Много трудно се взимат кръгове от Световни купи. Това е нещото, за което сме горди. Опитваме и успяваме да върнем България на картата на световните ски. Нашето място е точно там. В последните години това, което успяхме да направим, е наистина забележително за малка държава като нас. Трудно е да се мериш с големите. Бюджетите им са повече от 10-кратно по-големи от този на нашата федерация", завърши Цеко Минев.

Вижте повече във видеото!