Благой Тодев спечели отличието за спортист на месеца, след като стана европейски шампион за младежи през януари. За наградата младият ни биатлонист пребори конкуренцията на Станимир Беломъжев, който взе сребърен медал от Европейското първенство по ски ориентиране в Чепеларе. Тодев получи наградата си в Пресклуб "България". 
 
"Невероятен сезон за мен, всичко беше изключително интересно през тази година, беше нещо мечтано за мен - европейски шампион, медал от световно, участие на олимпийски игри и първа точица за Световната купа. Надявам се в бъдеще да има повече успехи, за мен и отбора. 
 
За жалост, точно преди отпътуването за Пекин заболях от коронавирус, но направих лагер в Германия. Тренирах здраво, опитах се да направя адаптация с тренировки в 3-4-5 сутринта. Проблемът за мен в Пекин бяха ските и не успях да покажа по-добър резултат, но мисля, че функционалната подготовка беше нормална", сподели Тодев.
 
Треньорът на националния отбор Александър Касперович също присъства на награждаването и заяви, че българският биатлон има добро бъдеще. 
 
"Имахме положителни моменти като с младия Благой, достатъчно добри резултати и напредък в стрелбата, но има и проблеми. Той нямаше късмет и заболя преди Олимпийските игри, като цяло в нашия отбор имаше много проблеми с ковид. В бъдеще ни очакват интересни резултати от Благой, Лора Христова, Милена Тодорова. Отборът е боеспособен и може да покаже добри резултати. Най-важното е, че имаме добри млади състезатели. Българският биатлон има добро бъдеще, както и трябва, защото той има традиции", каза Касперович.