Мина Здравкова и Кристофър Дейвис останаха извън топ 20 в кратката програма на танцовите двойки на световното първенство по фигурно пързаляне. Така българската двойка не успя да се класира за волната програма в Стокхолм. Пред Gong.bg Мина призна, че тя и партньорът й са доволни от представянето си, но са разочаровани от оценките. 
 
"Много сме разстроени. Играхме добре и не очаквахме толкова ниска техническа оценка. С това изпълнение сме участвали и на други състезания и сме завършвали с доста по-добри резултати. За нас това е първо участие на световно първенство и знаехме, че критериите на съдиите са завишени, но ни е трудно да разберем оценката, защото не направихме груба грешка", обясни 22-годишната българка.

Мина Здравкова и Кристофър Дейвис

източник: Gulliver/GettyImages

Заради пандемията от коронавирус и тежките ограничения в Уелс танцовата ни двойка се подготвя в София в последните шест месеца без своя треньор Марика Хъмфрис-Баранова. Тя пристигна при възпитаниците си едва две седмици преди началото на световното първенство в Стокхолм.
 
"Беше много трудно да се готвим сами или с онлайн тренировки. Но се радвам, че успяхме и представихме България в танцовите двойки. Вярвам, че имаме още много години заедно и в следващите състезания ще се представим по-добре", каза още Мина Здравкова.