Тя е едва на 16 години, но вече я наричат новата българска надежда във фигурното пързаляне. Само преди 4 дни тя записа историческо класиране за страната ни по време на Европейското първенство за жени в Минск, където финишира на 11-о място.

Десетокласничката в столичното 132-о СОУ прави всичко възможно да съвместява ученето със спортната кариера, макар признава, че вече ѝ става по-трудно, след като вече започва да участва на все по-престижни състезания.

„Не очаквах толкова добре да мине Европейското за мен. Старах се с кратката програма да вляза в топ 24 (Фейгин даде 9-и резултат – б.р.), за да направя и волната програма. Има състезатели, които не успяват от първия път. Радвам се, че успях да бъда толкова близо до топ 10”, призна талантливата състезателка пред камерата на NOVA.

„От 5-годишна съм на пързалката. Това ми коства цялото време, почти нямам свободно време. Аз не съжалявам, защото обичам фигурното пързаляне и го правя с голямо удоволствие. Баща ми също тренираше на леда, беше хокеист. Заведе ме на зимната пързалка в Славия, а след това се преместих в Зимния дворец.”

„Този спорт е много красив, има много елементи за изпълняване. На мен ми харесва, че е сложен и трябва да се преодоляват много трудности.”

„Имам 65 златни медала за България, 3 бронзови и 5 сребърни.”

„Имам своите идоли, даже са две. Алина Загитова и Евгения Медведева. Имам високи амбиции, искам да стигна до топ 3 на Световно първенство, а що се отнася до Олимпиада – ще видим по-нататък.

„Ритуал преди излизането на леда? Да, имам такъв, повечето спортисти сме много суеверни. Точно преди старта първо обувам дясната кънка, после лявата. Маратонките си също поставям по специален начин. Също и ръкавиците – едната има етикет, което значи, че трябва да е на лявата ръка.

„Напоследък не ми остава много време за училище, особено този сезон. За първи път ще участвам по големите състезания и отсъствам много. Опитвам се да наваксвам вечер, звъня на ученици, за да ги питам какво сме правили”, призна Фейгин.