Завоювалата олимпийска квота за Пекин 2022 Александра Фейгин сподели впечатленията си от проведеното световно първенство в Стокхолм.

"Чувствам се така, все едно съм живяла в изолиран свят, от всички, само спортисти, почвам лека полека да осъзнавам какво съм направила и много се гордея. Странно е усещането, тъй като имаше много строги мерки, без публика. От една страна така е по-спокойно като залата е празна, но от друга страна не се усеща подкрепата, която наистина ни е нужна и важна", каза тя.

"Най-важното е просто да се концентрираш върху себе си и да постигнеш целта си като я преследваш докрай. Този сезон беше изключително сложен за всички нас, тъй като нямахме състезания, нямахме достатъчно време да се подготвим както трябва, доволна съм, че успях да се събера и то за най-важното състезание, световното първенство, което е квалификация за Олимпийските игри", добави Фейгин.

"Предстои ми много сложна подготовка, тъй като Олимпийските игри са най-важното състезание за нас спортистите, ще си поставя няколко цели, които искам да постигна. Искам да скоча някой нов скок, да го стабилизирам и да го сложа програмата, разбира се и върху презентацията. Надявам се с нов четворен скок да бъда запомнена следващата година. В момента съм се фокусирала върху Олимпийските игри", приключи фигуристката.