Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и треньорът й Андрей Лутай заминаха за Казахстан за участие в първия за сезона турнир.

Националката ни ще представи за първи път новите си програми на турнира в памет на фигуриста Денис Тен. Носителят на бронзово отличие от олимпийските игри в Сочи и световен вицешампион беше нападнат с нож и убит в парк в Алмати на 19 юли 2018 година. Мемориалът в негова памет се провежда от 2019 година.

„Не очаквах, че Беноа Ришо толкова много ще ме хареса. Той получи наградата за най-добър хореограф и сега работи само с най-добрите фигуристи. Въобще не очаквах да прояви някакъв такъв огромен интерес към мен. В началото искахме да направим заедно само кратка програма, но той каза, че иска да работи с мен и настоя да направим и волната програма. Много се учудих, че си допаднахме, имаме някаква емоционална връзка, която на мен много ми помогна да израсна. Той ми помага максимално да разкрия себе си чрез двете програми. Много добре ме усеща. Знае какво да ми каже. Много е важно да има такава връзка между треньор и състезател. Беноа Ришо ме научи да вярвам и да обичам себе си“, сподели преди заминаването си Александра Фейгин.

„Лагерът във Франция мина много добре. Много съм доволна, въпреки че бях контузена и в първите седмици не можах максимално да се раздам, тъй като се пазех. Чакам този сезон с нетърпение. Със сигурност ще бъде напрегнато, защото е предолимипйски. Ще гледам да се абстрахирам от това и да наблегна на тренировките. По време на тренировките трябва да играя чисти програми, за да съм уверена в себе си и по време на състезанията. В момента все още не съм във върховата си форма, но има време за това. Ще се трудя много и ще наблегна на скоковете. За съжаление и този сезон ще съм без троен аксел. В края на миналия започнах изработването на четворния тулуп, но се контузих и се наложи да прекратя опитите. Сега трябва да се концентрирам върху чистите елементи и стабилността при изпълнението. Дай Боже, да взема квота и след това, когато ми е по- спокойно ще рискувам и ще пробвам и четворните скокове“, каза още фигуристката.