Българският състезател в зимните спортове – Алберт Попов, коментира пред NOVA своите очаквания и цели за стартовете от Световната купа в ски-алпийските дисциплини. В началото на месец февруари ще се проведе състезание и в Банско, където Попов ще вземе участие.

„За новия сезон искам да съм здрав, защото съм във форма и се надявам в идния месец, когато има пет старта и в Банско, да съм в пикова форма и резултатите да дойдат. Целите ми за този сезон са постоянни класирания в Топ 10 и там, където нещата са на моя страна, да успеем да направим по-голямо класиране. Разбира се, мечтая за победа и се надявам този сезон да се случи. Работили сме страшно здраво“, заяви Алберт Попов пред NOVA.

„Каня всички фенове. Специално на 11-и ще карам на слалома в Банско, когато ще дам всичко от себе си. Да дойдат, да гледат, да викат за мен и да опитам да покажа на наша земя най-добро, което мога и съм способен“.

„За първи път смея да твърдя, че заставам на старта, знаейки, че мога  да постигна резултат, който да си заслужава и да направя горди българите. Има едно допълнително притеснение. Това обаче ме кара да се стегна и да покажа най-доброто от себе си. Чакам го с нетърпение и за мен ще е наистина удоволствие“.

„Първо турнето в Швейцария, Австралия и точно преди да дойдем в Банско ще минем през Франция. Пет старта, ще бъде доста интензивна програмата. Всеки уикенд имаме старт. Да съм здрав, отпочинал за стартовете и да дам най-доброто от себе си“, каза още родният състезател.