Най-добрият български ски алпиец Алберт Попов говори за добрия сезон, който изпрати. В последното състезание от кампанията той остана на крачка от първи подиум.

„Смятам, че завършихме годината по най-добрия начин. Загатваме какво може да покажем догодина. Сезонът беше много силен и целите ни бяха да сме по-константни в Топ 10, въпреки това записахме 11 и 12-о място по веднъж. Много добри резултати и неща, които успяхме да постигнем. Мисля, че се развиваме в положителна насока“, заяви Попов пред NOVA NEWS.

“Тези 16 стотни са нещо минимално, но могат да те изкарат от подиума. Но това е една мотивация да работя повече през следващата година и да го оставим за следващия сезон“, добави още той.

„Винаги може повече, но задоволихме нашите цели. Важното бе, че стана така да съм по-стабилен и да не правя два-три добри резултата, а след това не. Напреднахме много. В момента съм влязъл в най-добрите ми години. В супер форма съм както физически, така и психически. Следващите сезони ще покажат“, каза българският скиор.

В прикаченото видео вижте какво още каза Алберт Попов!