Алберт Попов даде седмо време в първия манш на слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във френския зимен център Шамони. Българинът кара силно и завърши с време от 51.08 сек, на 80 стотни от водача и състезател на домакините Клеман Ноел. Другият ни представител Камен Златков остана на последното 58-о място, след като девет не финишираха, а един не стартира от общо 68-те участника, заявени за първото каране.

Втори и трети след Ноел се наредиха съответно швейцарците Рамон Ценхойзерн и Даниел Юл. Топ 10 допълниха още норвежците Хенрик Кристоферсен, Себастиан Фос-Солевог и Атле Ли Макграт, германецът Линус Щрасер, британецът Дейв Райдинг и германецът Александър Шмид. Челната 30-ка бе затворена от представителя на Великобритания Лоури Тейлър.

Лидерът в генералното класиране за Малкия кристален глобус в дисциплината Лукас Бротен от Норвегия не кара в днешното състезание - той има 41 точки аванс пред втория Кристоферсен, и 96 пред третия Юл. Попов е 18-и с точно 100 пункта. Вторият манш в Шамони стартира в 13:30 часа българско време.