Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов падна по трасето в първия манш на слалома за Световната купа в алпийските дисциплини, който се провежда в Кицбюел (Австрия). Попов стартира много добре, но не успя да се задържи на ските между първия и втория контролен времеви сектор.

Освен българинът с номер 15, още 34 скиори не успяха да завършат. Това създаде сериозен прецедент от само 37 приключили напред да продължават 30. Алберт Попов не завърши втори слалом поред, след като по същия начин приключи и във Венген (Швейцария). Следващият му старт е на нощния слалом в Шладминг (Австрия) в сряда.

Най-доброто време даде Кристофер Яколсен от Швеция, който завърши с 50.09 секунди по легендарната писта Щрайф. Даниел Юл от Швейцария е на 2-а позиция с изоставане само от 0.05 секунди, а трети е Мануел Фелер от Австрия на 0.23. В Топ 10 влязоха още Линус Щрасер (Германия), Клеман Ноел (Франция), Лоик Меяр (Швейцария), Стивън Амиез (Франция), Марк Роша (Швейцария), Доминик Рашнер (Австрия), а десетото място поделиха британците Били Мейджър и Дейв Райдинг. С 30-о време във втория манш влезе норвежецът Хенрик Кристоферсен.

Второто каране в Кицбюел започва в 14:30 часа българско време.