Най-добрият български слаломист Алберт Попов направи нов силен старт за Световната купа. 25-годишният софиянец завърши на 10-ото място в нощния слалом в италианския курорт Мадона ди Кампильо. Така той подобри представянето си на тази писта, след като предишното му най-добро класиране бе 11-о място. Освен това той прибави и нови 26 точки в актива си и вече има общо 50 след първите два старта за сезона.

Попов бе 9-и след първия манш, като изоставаше на 0,82 секунди от лидера Лукас Бротен. Във втория манш Аби стартира силно и се движеше "в зелено" през цялото време на спускането си, но на финала силите изглежда го напуснаха и той натрупа пасив от 0,41 секунди от лидера до момента Марко Шварц, което му отреди 4-тата позиция във временното класиране. Впоследствие още 6 състезатели се наредиха пред него и така той завърши 10-и с време от 1:38,87 минути от двата манша.

Изненадващо победата отиде на сметката на швейцареца Даниел Юл. Той бе 4-ти след първия манш, но във втория направи изключително бързо спускане по трасето и успя да даде най-добро общо време от 1:37,67 минути. По този начин 29-годишният скиор записа третата си победа в Мадона ди Кампильо и първа от две години насам за Световната купа.

Втори остана Хенрик Кристоферсен, който завърши на 8 стотни от победителя, а третото място бе за Линус Щрасер, който остана на 18 стотни зад Юл.

Лидерът след първия манш Лукас Бротен не успя да направи достатъчно добър втори манш и остана на 4-тото място в крайното класиране с изоставане от 27 стотни.

Слаломът ще се запомни и с поредното отпадане на олимпийския шампион Клеман Ноел, който не успя да завърши втория манш, както и със злощастното отпадане на Йоханес Щролц, който се движеше много добре по трасето, но настъпи откачен кол, загуби равновесие и не успя да продължи спускането си.

След този старт лидер за малката купа в слалома е Лукас Бротен със 150 точки, пред Даниел Юл със 136 и Мануел Фелер със 125. Алберт Попов е на 11-тото място с 50 точки.

За Големия кристален глобус водач е Марко Одермат със 796 точки, пред Александър Омод Килде с 525 и Хенрик Кристоферсен с 385 точки до момента.