Първите комплекти медали на зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг вече бяха раздадени, но първите големи звезди на Игрите дойдоха от трибуните! Става дума за невероятните мажоретки на Северна Корея.

"Армията от красавици", както вече станаха популярни в Южна Корея, изпълнява синхронизирани танци и скандирания на трибуните по време на състезания с участието на севернокорейски спортисти. А техните перфектни изпълнения се превърнаха в истинско шоу за журналисти и зрители, които получиха по-голямо представление отколкото са си представяли.

Нацията изпрати група от 230 специално подбрани дами на Игрите, за да подкрепят своите сънародници.

Те създадоха уникална атмосфера в Гангнонг Айс Арена по време на сериите по  бързо пързаляне с кънки, а голяма част бе в хокейния център за началото на турнира при жените.

Севернокорейските фенки бяха разпределени в четирите страни на залата и бяха в пълния си плясък по време на загубата с 0:8 на сборния корейски отбор от Швейцария.

Жените са избрани от престижни университети на базата на "присъствие и идеология". Има и нещо като диригент, който подава сигнали за различните скандирания, които всяко едно от момичетата изпълнява до съвършенство.

Убедете се сами във видеата: