Едва ли има човек, който да не е чувал за Ванеса Мей. Жената, която омайва с цигулка с ръка и която преследваше високи спортни цели по заснежените писти.

Мей неведнъж е вдигала феновете си на крака в различните зали по света, а през 2014 година се класира за Зимните олимпийки игри в Сочи .

Те обаче имат горчив привкус за Мей. FIS я обвинява, че е манипулирала резултатите, за да се класира за надпреварата под петте преплетени кръга, като дори ѝ налага 4-годишно наказание.

Така Мей подема тежка съдебна битка, която печели през 2016 година. Спортния Арбитражен съд я оневинява, а FIS е осъден да ѝ заплати обезщетение.

През 2017 година Мей прави опит да спечели квота за Игрите в Пьонгчанг през 2018 година, но травма в рамото я възпира да се бори за мечтата си.

Ванеса Мей неведнъж е радвала и българската публика, само че не на ски пистата, а с цигулка в ръка. Наскоро тя изнесе концерт заедно с група „Бонд“ в България.

Ванеса Мей навърши 40 през октомври 2018 година. Тя е родена в Сингапур. Майка ѝ е от китайски произход и по професия е адвокат, а баща ѝ е тайландско-английски хотелиер.

След развода на родителите си, Мей се мести да живее с майка ѝ в Лондон.

За всестранно развитата ѝ личност говори фактът, че освен като цигуларка и скиорка, тя се изявява и като модел и певица.

В прикачената галерия може да намерите отбрани кадри на Мей.