Тя е едва на 22 години, но вече успя да скандализира спортната общественост. Талантлива, но с костелив характер. В традиционно консервативен спорт като фигурното пързаляне, една малко по-разкрепостена личност може да завихри истински тайфун. А това, оказва се, е напълно лесно постижимо за Елисавета Туктамишева.

В края на октомври руската фигуристка се превърна в истинска сензация, не толкова с победата си на Гран при на Канада, колкото с танца, който изпълни на галавечерта след това.

Чаровницата удиви публиката като направи стриптийз по време на шоуто. Тя избра песента на Бритни Спиърс „Toxic“, свали горната част от костюма си, за да остане по бельо на леда. Подобни волни изпълнения винаги се превръщат в сензация в този спорт, който се слави със своята изящност и класически стил.

„Отдавна исках да стана секссимвол, а трябваше просто да си сваля блузата на галавечерта“, коментира по-късно Елисавета Туктамишева ролята си на стюардеса.

През настоящия сезон красавицата отново започна да скача троен аксел, благодарение на който се върна в призовите места на международните турнири. Тя обаче посрещна своя 22 рожден ден (на 17 декември) в болница, заради възпаление. Именно затова пропусна и шампионата на Русия малко след това. Основната цел за Елисавета Туктамишева за сезон 2018/19 са шампионатът на Европа и Световното първенство.

Разбира се, както можете сами да се досетите, стриптийзът не е единственият скандален момент около рускинята. Интервютата й често се считат за много интересни, заради острия език и смелите изказвания.

Преди няколко седмици, Елисавета не се посвени да обяви, че единствено сексът й доставя по-голямо удоволствие от фигурното пързаляне.

Ако обаче трябва да си избере партньор за двойки на леда, познайте кой ще бъде той. Президентът на САЩ – Доналд Тръмп.

„Колкото по-малко дрехи има една фигуристка на себе си, толкова по-добре“, смята състезателката и не крие, че има голямо желание да се снима за мъжката библия Playboy.

Елисавета Туктамишева е европейска шампионка от 2015 година. Тя е родена в Глазов, Русия. Започва да се занимава с фигурно пързаляне когато е на 5, след като се сприятелява с момичета-фигуристки на летен спортен лагер, където работи нейният баща. Той е бивш състезател по ски, а след това треньор на футболен отбор. Майка й е учител по алгебра и геометрия.

Още от малка тя показва уникални спортни данни. На 12 години изпълнява изключително сложни елементи, с което привлича вниманието на специалистите. Настоящият й треньор е легендата в този спорт Алексей Мишин.