Прочутият мексикански принц, скиор и певец Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург ще се опита да се класира за Олимпийските игри в Пекин 2022 година, за да стане най-възрастният участник на Зимни игри в историята.

Принцът, който е на 59 години, завърши последен в слалома на Игрите в Сочи 2014, неговото шесто участие на олимпиади. Той обаче не успя да се класира за Пьонгчанг 2018. "В момента карам ски добре, но всичко зависи от това как ще се чувствам. Трябва да намеря хапче, което да ме поддържа млад", каза Хоенлое-Ланденбург. Принцът не успя да се класира за Олимпиадата, след като счупи няколко ребра след падане по време на състезание и не успя да се яви на квалификациите. Той обаче помогна да се проектират ски костюмите "Ден на мъртвите" за двамата мексикански спортисти, които участват в Пьонгчанг - Сара Шлепер и Родолфо Роберто Диксън Сомерс.

"Така че на моята седма олимпиада, най-накрая, взех златен медал. За най-добър костюм. Мисля, че го заслужаваме", добави принцът. Чистокръвният принц е роден в Мексико Сити, но е представител на Лихтенщайнската княжеска династия. 59-годишният бизнесмен, професионален фотограф, музикант и актьор е един от най-големите приятели на алпийските ски. Самият той е носител на рекорд на Гинес за участието си на 6 Олимпиади и на 17 Световни първенства по алпийски ски. 

Ако се класира за Олимпийските игри в Пекин той ще подобри постижението на шведския състезател по кърлинг Карл Аугуст Кронлунд, който на 58 години участва на Игрите през 1924 година. В Пекин 2022 Хубертус фон Хоенлое-Ланденбур ще бъде на 63 години./БТА