Винсент Крихмайер спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кицбюел. 31-годишният австриец бе най-бърз на легендарната писта „Щрайф“. Той закова хронометъра на 1:56.16 минута и постигна трети успех за сезона.

Втори на 23 стотни от секундата се нареди Флориан Шидер от Италия, който беше в 43-и стартов номер, но стигна до първи подиум в кариерата си. Преди този старт той нямаше нито едно класиране в топ 10 за Световната купа. Третото място зае Нилс Хинтерман от Швеция с пасив от 31 стотни.

Носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Марко Одермат от Швейцария избегна тежко падане, но все пак загуби твърде много време, след като почти се блъсна в предпазната мрежа. Той завърши на 54-о място. В края на състезанието норвежецът Хенрик Роеа трябваше да бъде откаран с хеликоптер в болница, след като получи сериозна травма при падане.

Килде е начело в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината с 520 точки, пред Крихмайер с 419 и Одермат с 386 точки.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Марко Одермат със 1186 точки, следван от Килде с 861 и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 665 точки.

Българинът Алберт Попов заема 54-о място със 76 точки.

За събота е предвидено още едно спускане на „Щрайф“.