Отборът на Столичната дивизия се наложи с 10:5 над тима на Централната дивизия на финала на Мача на звездите в Националната хокейна лига, който се проведе в САП Сентър в Сан Хосе.

За отбора на победителите два пъти се разписа звездата на Питсбърг Сидни Кросби, както и Матю Барзал от Айлендърс и Кам Аткинсън от Калъмбъс. По едно попадение за успеха добавиха Крис Летанг (Питсбърг), Клод Жиру (Филаделфия), Кайл Палмиери (Ню Джърси) и Себастиан Ахо (Каролина). Треньор на отбора-победител беше Тод Райърдън от Вашингтон.

За тима на Централната дивизия точни бяха Мико Рантанен (Колорадо) на два пъти, както и по веднъж Габриел Ландеског (Колорадо), Райън О'Райли (Сейнт Луис) и Блейк Уилър (Уинипег).

На полуфинала тимът на Столичната дивизия се справи със 7:4 с Атлантическата дивизия, а Централната победи Тихоокеанската с 10:4.

Сидни Кросби ще има добри спомени от Сан Хосе, след като освен двата гола на финала, беше избран и за най-добър играч (MVP). За 31-годишният канадец това е четвърто участие в Мача на звездите, но за първи път е избиран за най-добър. Отборът-победител пък ще вземе 1 милион долара от наградния фонд.

За четвърта година подред Мачът на звездите преминава във формата 3 на 3 и отборите играят в два периода по 10 минути. В минитурнира участие взимат селекции на всяка дивизия.

Във финалната среща освен с двата си гола, Кросби подаде и три асистенции, а общо завърши турнира с четири попадения и четири паса. Вратарят им Хенрик Лундквист не допусна попадение в първата част на финалния мач, като особено впечатляващи бяха спасяванията на ударите на Ландеског и Жиру преди почивката./БТА