София Годжа спечели и второто спускане за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Италианката, която е носител на малкия кристален глобус в дисциплината през последните два сезона, триумфира с 1:28:96 минута в Лейк Луис. Така тя записа 14-и успех на спускане и общо 19-и в кариерата си.

30-годишната Годжа печели двете спускания в канадския зимен център за втора поредна година, след като беше най-бърза и в петък.

Австрийката Нина Ортлиб стартира 26-а, но стигна до второто място, след като остана на 34 стотни от секундата зад победителката. Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Корин Сутер (Швейцария) се класира трета, на 37 стотни от Годжа, след като в първото спускане в петък беше втора.

В генералното класиране за Световната купа води Микаела Шифрин с 265 точки, следвана от Уенди Холденер (Швейцария) с 240, Петра Влъхова (Словакия) с 220, Годжа с 200 и други.

В подреждането за малкия кристален глобус в спускането София Годжа има пълен актив от 200 точки, пред Корин Супер със 140.