Италианката София Годжа отново доказа, че няма конкуренция в спускането, след като спечели надпреварата от Световната купа в Кортина д'Ампецо, Италия. Годжа записа време от 1 минута, 33.47 секунди, за да остави на 13 стотни зад себе си словенката Илка Щухец. Топ 3 днес допълни Кира Вайдле от Германия (+0.36 секунди).

По този начин 30-годишната Годжа вече има четири победи и едно второ място в деветте старта в спускането от началото на сезона. Тя е носителка на малкия кристален глобус в дисциплината за 2018, 2021 и 2022, а сега има преднина от повече от 200 точки на първото място в класирането. Италианската е с 480 точки, докато втората Щухец има 272. До края на сезона остават още четири състезания в тази дисциплина.

В генералното класиране Годжа се изкачи до пето място с 570 точки. Убедителен лидер е американката Микаела Шифрин, която днес завърши четвърта и добави 50 точки към актива си, въпреки че не е специалистка в скоростните дисциплини. Шифрин има 1245 точки на първото място, 449 повече от втората Петра Влъхова.

Утре в Кортина ще се проведе още един старт в спускането, а в неделя там ще има състезание в супергигантския слалом.