Една от най-добрите състезателки по скелетон в Русия Олга Потилицина коментира изключително разстроена решението на МОК да изхвърли страната ѝ от Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Самата Потилицина също е наказана за употреба на допинг в Сочи. До днес тя твърди, че МОК я дисквалифицира без основание.

"Иска ми се да участвам на Олимпиадата в Корея. Нормално е, все пак съм спортист. Правя всичко, за да мога да ида, но след това вече ще решавам дали да продължа," заяви тя пред руските медии.

"Пожизнено отстраняване - до момента не мога да осъзная какво е това. Обидно е. Дори за Джъстин Гатлин, два пъти нарушил правилата, нямаше такова. А сега има и трети скандал с него. И дори с обвинения към него, пак се състезава. А за нас дори няма такива доказателства - всичко са предположения - и ни дисквалифицират до живот. Не две години, не за една Олимпиада или цикъл, а пожизнено - това е ненормално!"

"Разочарована съм от олимпийското движение."

"За мен Олимпийските игри винаги са били празник. Мечтата на целия ми живот. За спортистите олимпийското злато е целият живот," заяви още тя.

"Трудно е да се отговори еднозначно дали искаме да се състезаваме под руски флаг. Естествено, това е чест. Но от друга страна, ако не отидем под неутрален флаг, ще пострадат много спортисти. Така МОК нищо чудно да ни дисквалифицира и за следващите две Олимпиади. Не знам какво ще сторя."

"Не съм решила, ако не отида на Олимпиадата, дали ще я гледам изобщо. Представата ми за Олимпиадата вече се промени тотално. Всичко е очернено, целият спорт."