Швейцария спечели титлата в най-новата олимпийска дисциплина в алпийските ски, след като триумфира в отборното състезание. Във финала Денизе Файерабенд, Рамон Ценхаузерн, Уенди Холденер и Даниел Юле победиха с 3:1 тима на Австрия, който бе съставен от Катарина Лизенбергер, Михаел Мат, Катарина Галхюбер и Марко Шварц.

Единственото "поражение" за Швейцария във финала допусна Файерабенд, която отстъпи пред Лизенбергер, но останалите и трима съотборници бяха по-добри от австрийските си съперници и така кръстоносците се добраха до златото. Бронзовото отличие стана притежание на отбора на Норвегия, който се справи с 2:2 и по-добро общо време в малкия финал с Франция.

"Викингите" дадоха по-добро време при мъжете, където Себастиан Фос-Солевааг и Лейф Кристиан Нестволд-Хауген бяха по-бързи от френските си съперници Алекси Пинтюро и Клемен Ноел, докато французойките Теса Уорли и Аделин Бо Мюние бяха по-бързи от Кристин Лисдал и Нина Хавер-Льосет.

Общото време от четирите манша в крайна сметка обаче се оказа в полза на норвежкия тим с едва 0.12 секунди разлика. Със спечеленото бронзово отличие Норвегия събра общо 38 медала от Игрите в Пьонгчанг, като така подобри рекорда на САЩ от Олимпийските игри във Ванкувър за най-много медали от една Олимпиада./БТА