Американката Микаела Шифрин триумфира за първи път през новия сезон в Световната купа по ски, след като спечели слалома във финландския град Леви. Тя постигна най-добро време от 1:32.61 мин. Представителката на Словакия Петра Влахова, която победи в състезанието през изминалата година, финишира на 0.58 сек зад Шифрин. Австрийката Бернадет Шилд завърши на трето място с време от 1:33.40. Това бе първи подиум за 28-годишната скиорка, като тя бе пета в крайното класиране през миналия сезон. Олимпийската шампионка в слалома Фрида Хансдотер от Швеция остана едва четвърта.

За американката Шифрин това бе четвърти успех в кариерата в Леви. 23-годишната златна олимпийска медалистка е устремена към трета поредна титла от Световната купа през тази кампания. ,,Изпитвах проблеми с трасето през миналата година, но се радвам, че през тази бях постоянна от самото начало и се поздравих с крайния успех“, заяви щастливата победителка. Американката спечели пет от последните шест слалома за Световната купа, като освен това има триуфми и в бързите дисциплини – спускане и супер гигантски слалом.

В неделя предстои слалома при мъжете. Това ще бъде първото състезание за сезона, след като гигантският слалом в Зьолден, Австрия бе отложен поради силен снеговалеж. Миналогодишният шампион в Леви Феликс Нойройтер обяви, че няма да вземе участие, тъй като има счупен палец. /БГНЕС