Вратарят Марк-Андре Фльори направи поредния си силен мач след преминаването в Минесота, като помогна на тима си да спечели срещу Каролина с 3:1. Той направи 37 спасявания в мача. Матс Дзукарело, Дмитри Куликов и Кирил Капризов вкараха за победителите.

Густав Форслинг вкара 1:45 минути в продължението за успеха на Флорида над Ню Джърси. Флорида изоставаше с 2:6 в третата част преди да направи впечатляващ обрат с головете на Брандън Монтур, Форслинг, капитана Александър Барков и Спенсър Найт. Пет от головете на тима бяха дело на защитници.

Дейвън Тоуз отбеляза в третата част, Мико Рантанен се отчете с попадение и асистенция за успеха на Колорадо у дома над Питсбърг с 3:2. Никола Оби-Кубел също вкара, а Нейтън Маккинън се отчете с две асистенции. Дарси Кумпер спаси 38 удара. Сидни Кросби и Майк Матесън отбелязаха за Питсбърг.

Остън Матюс вкара 51-вия си гол за сезона и 250-ия в кариерата си при победата на Торонто над Филаделфия. Морган Рийли добави гол и две асистенции. Уейн Симондс, Тимоти Лилегрен, Пиер Енгвал и Джон Таварес също вкараха. Иван Проворов вкара два гола и асистира за попадението на Кевин Хайс за Филаделфия.

Вторият гол на Ерик Хаула в мача донесе предимството на Бостън над Кълъмбъс. Джейк Дебръск и Чарли Койл вкараха в края на мача на празна врата. Джереми Суойман спаси 22 шута към вратата си. Джъстин Данфорт и Густав Никвист отбелязаха за Кълъмбъс, който вече има 6 поредни загуби.

Ник Сузуки вкара единствената дузпа, благодарение на което Монреал се наложи над Тампа Бей с 5:4. Вратарят на Монреал Джейк Алън спаси дузпите на Брендън Пойнт, Никита Кучеров и Стивън Стамкос.

Анже Копитар и Адриан Кемпе завършиха с по гол и асистенция при успеха на Лос Анджелис над Уинипег. В своя мач №1200 в редовния сезон Копитар се отчете с попадение. Габриел Виларди също вкара, а вратарят Кал Петерсън спаси 25 удара. Николай Елерс вкара 22-рия си гол, а Адам Лаури също вкара за Уинипег, който се бори за място в плейофите в Западната Конференция.