Французинът Сиприен Саразин продължи с отличното си представяне в Световната купа по алпийски ски в последните седмици, след като спечели супергигантския слалома във Венген, Швейцария днес.

До края на декември 29-годишният Саразин имаше само два подиума в цялата си кариера в Световната купа, започнала през 2016, но само в рамките на 15 дни записа две победи и едно второ място. На 28 декември той спечели спускането в Боримо, Италия, вчера завърши зад победителя Марко Одермат в спускането във Венген, а днес бе най-бърз в Супер-Г на същата писта. Саразин се представи отлично и остави на повече от половина секунда зад себе си Одермат, а трети завърши норвежецът Александър Омод Килде, който изостана с една секунда от победителя.

Състезанието бе помрачено от тежко падане на Алекси Пинтуро (Франция), който бе откаран в болница за прегледи. От неговия щаб казаха, че той има травми на коляното и китката, но не е ясно колко сериозни са те.

В генералното класиране Одермат (Швейцария) увеличи огромната си преднина на върха в класирането и вече има 452 точки повече от втория Марко Шварц от Австрия. След силните си изяви напоследък Саразин се изкачи до четвърта позиция с 380 точки. В класирането за Супер-Г Одермат има 240 точки, втори е Винсент Крихмайр със 174, а Сарадин е трети със 150 точки.

Утре във Венген ще се проведе спускане, а в неделя там ще има и слалом с участието на Алберт Попов.