Българският вратар на хокейния гранд Ню Йорк Рейнджърс Александър Георгиев бе изпратен обратно в отбора за развитие на Рейнджърс Хартфорд. Причината не е лошо представяне, а фактът, че иначе резервният вратар на тима Ондрей Павелец е възстановен от контузия и е на разположение.

Именно проблемите на Павелец доведоха до промотирането на Георгиев в Рейнджърс като алтернатива на легендата Хенрик Лунквист, който също имаше проблеми.

Това даде шанса на 22-годишния Георгиев, който има български и руски паспорт, да запише 9 мача в НХЛ. В тях стражът показа сериозни способности като имаше процент на спасявания от 91,8, допускайки средно по 3,15 гола.

Показателите са много добри за дебютант в лигата, а причината Георгиев да бъде върнат във втория тим е фактът, че така той ще може да играе по-често до края на сезона, което е важно за развитието му.

Треньорският щаб на Рейнджърс обаче е много доволен от него и бъдещето изглежда светло. Има голяма вероятност Павелец да не получи нов договор и през следващия сезон роденият в Русе вратар да бъде пълноправен член на Рейнджърс.