Радослав Янков завърши на четвърто място във втория старт от Световната купа по сноуборд в Банско. След като в петък отпадна в квалификациите, днес Радо се представи много по-добре и стигна до голямата четворка. Той даде седмо време в квалификациите, след което проведе и отлични спускания по по-бързото червено трасе, за да стигне до полуфиналите. За съжаление обаче срещу Едвин Корати на полуфинал и срещу Андреас Промегер в битката за трето място Янков трябваше да кара по синьото трасе, по което не успя да запише победа и в крайна сметка завърши четвърти.

Невин Галмарини спечели състезанието и се превърна в първия през сезона с повече от една победи/ Корати остана втори.

Ето и подробности за спусканията:

След като записа седмо най-добро време в квалификациите, Янков преодоля и осминафиналите след успех над швейцареца Каспар Флюч. През голяма част от трасета двамата вървяха рамо до рамо, но в последните метри Янков бе перфектен по червеното трасе и в крайна сметка завърши с 0,73 секунди пред съперника си. На четвъртфинал негов съперник бе словенецът Рок Маргуц, който изненадващо победи фаворита и втори от квалификациите Бенямин Карл (Австрия). Срещу Радо обаче Маргуц не бе в състояние да постигне нова изненада, тъй като българинът бе много прецизен, а в опита си да бъде по-агресивен и да навакса изоставането, словенецът допусна грешка и изобщо не завърши.

В полуфинала Дивеча срещна Едвин Корати, който имаше по-добро класиране от квалификациите и съответн овъзможност да избира трасе. Той избра по-бързото червено и това му донесе успех с 34 стотни пред Янков. В спускането за трето място българинът се изправи срещу Андреас Промегер, който също имаше предимството на червеното трасе. Още в началото австриецът си осигури предимство и в последствие нямаше проблем да стигне до победата.