Петра Влъхова ликува с успеха в последния слалом за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Солдеу, Андора. Словачката се справи с конкуренцията на Леона Попович от Хърватия и носителката на Малкия кристален глобус Микаела Шифрин, които останаха съответно втора и трета на подиума.

Влъхова бе най-бърза и в първия манш. Попович ознаменува силните си две карания с второ място, а Шифрин, която бе четвърта след откриващия манш, не успя да прибави към 87-те си победи за СК, след като миналата седмица подобри рекорда на легендата Ингемар Стенмарк. Топ 10 допълниха още Сара Хектор (Швеция), Уенди Холденер (Швейцария), Джесика Хилцингер (Германия), Мартина Дубовска (Чехия), Мишел Гизин (Швейцария), Теа Луис Стьернесунд (Норвегия) и Катарина Трупе (Австрия). Шест скиорки не финишираха във втория манш.

Влъхова завърши на трето място в крайното подреждане в борбата за титлата в слалома с 630 точки, с 25 по-малко от Холденер. Шифрин безапелационно се поздрави с триумф в любимата си дисциплина с 945 пункта. Американката стана носителка на Големия кристален глобус, както и на Малкия в гигантския слалом. София Годжа от Италия ликува в спускането, а швейцарката Лара Гут-Берами спечели в Супер-Г. Утре е последното състезание от настоящата кампания - гигантски слалом, отново в Солдеу.