Марко Одермат спечели откриващото състезание от новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Швейцарецът, който е действащ носител на Големия кристален глобус, триумфира в гигантския слалом в австрийския зимен център в Зьолден, като остави зад себе си словенеца Жан Краньец и Хенрик Кристоферсен от Норвегия.

Одермат, който защита и Малката световна купа в дисциплината, даде девето време във втория манш, след като бе най-бърз в първия, а това се оказа достатъчно и за крайната победа. Най-добро време във второто каране даде американецът Томи Форд, който бе едва 26-и след първия манш, но кара страхотно във втория и завърши на шесто място. В топ 5 влязоха още двама норвежци - Лукас Бротен и Расмус Виндингстад, а в челната десетка намериха място още Лоик Меяр (Швейцария), Александър Шмид (Германия), Щефан Хадалин (Словения) и Тибо Фавро (Франция).

Участие в състезанието не взе най-добрият ни скиор Алберт Попов, който избра да не се включи в гигантския слалом в Зьолден. От 30-те класирали се за втория манш само двама не успяха да завършат - Александър Омод Килде от Норвегия и представителят на Андора Жоан Верду.

Одермат записа първите 100 точки от началото на сезона, следван от Краньец и Кристоферсен. Следващият старт за Световното купа при мъжете е отново в Австрия на 13 ноември в курорта Лех/Цюрс, след като спусканията в Цермат/Червиния идния уикенд бяха отложени поради липсата на снежна покривка.