Ню Йорк Рейнджърс победи Тампа Бей с 2:1 като гост в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Шведът Мика Зибанеяд вкара победното попадение 16 секунди преди края. Якуб Труба отбеляза 10-то попадение за сезона, а Игор Шестрьокин направи 28 спасявания.

Отборът на Ню Йорк Айлъндърс победи като домакин Далас с 4:2. Брок Нелсън реализира хеттрик в третия период за успеха на нюйоркчани. Това бе четвърти хеттрик в кариерата на Нелсън, който вкара осем гола в последните си осем мача и има общо 27 в 50 мача този сезон, подобрявайки предишното си постижение от 26 попадения в 68 мача през сезон 2019/2020. Райън Пулок реализира във втората третина за Айлъндърс, които спечелиха втори пореден мач и пета от последните си шест срещи. Вратарят на домакините Семьон Варламов направи 37 спасявания.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Джейк Алън пък се прояви с 29 спасявания за победата на Монреал над Отава с 5:1 в друга среща от вечерта в НХЛ. Пол Байрън, Коул Кафилд и Йоел Армия реализира за победителите. Джош Норис пък отбеляза 26-ото си попадение за Отава, който загуби за девети път в последните си 12 мача.

Кълъмбъс надигра у дома Сейнт Луис с 5:4 след като Патрик Лейн, Густав Никвист и Емил Бемстрьом записаха по гол и асистенция в мача.

Отборът на Минесота победи Чикаго като домакин с 3:1, а Раян Хартман се разписа в третия период за успеха на Уайлд.

Едминтън надигра Ню Джърси също като домакин след две попадения на Евандър Кейн. Хокеистите на Едмънтън постигнаха пета поредна победа.

В останалите срещи от изминалата нощ в Националната хокейна лига Лас Вегас се справи у дома с Лос Анджелис с 5:1, Аризона претърпя поражение при домакинството си на Питсбърг с 1:4, а Нешвил надигра Торонто с 6:3.

Ванкувър отстъпи пред Калгари с 2:5, а отборът на Сиатъл постигна успех над Детройт като домакин с 4:2.