Джак Хюз, Даусън Мърсър и Фабиан Зетерлунд реализираха попадения при победата на Ню Джърси с 3:2 срещу домакина Филаделфия в двубой от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Това е рекорден в клубната история на Девилс 11-ти пореден успех при гостуване.

Майлс Ууд се отличи с две асистенции в полза на победителите, а вратарят Акира Шмид направи 31 спасявания. Ню Джърси е само на един успех от изравняване на рекорда за най-много последователни победи в Лигата.

Травис Конечни и Лукас Седлак бяха точни в полза на Филаделфия. Отборът на Флайърс загуби 12 от последните си 13 двубоя в НХЛ. Картър Харт се отличи с 15 спасени шайби на вратата на домакините.

Последното поражение при гостуване на Девилс до момента беше регистрирано на 13 октомври във Филаделфия в самото начало на новия сезон.     

Бостън не срещна трудности срещу Колорадо и го победи у дома с категоричното 5:1. Давид Пастрнак и Трент Фредерик реализираха по две попадения, а Джейк ДеБръск отбеляза своя гол номер 100 в Лигата, оформяйки крайното резултат в третия период.

Българският вратар Александър Георгиев не игра за Колорадо. В последната част Андрю Колиано вкара почетното попадиние в полза на шампионите за 2022 година. Стражът Павел Франкуз направи 34 спасявания на вратата на отбора от Денвър.

БТА / BTA
18 снимки

Колорадо беше беше нападателите Валери Ничушкин, Еван Родригес и Дарън Хелм, както и без защитниците Боуен Байръм и Къртис Макдърмид, докато капитанът Гейбриъл Ландеског претърпя операция на коляното преди около два месеца.

Чикаго се наложи с 5:2 срещу Ню Йорк Рейнджърс. Патрик Кейн се отличи с попадение и две завършващи подавания за гостите, които прекъснаха серията си от осем поредни загуби при гостувания.

Рийз Джонсън, Макс Доми, Джонатан Тийвс и Тайлър Редиш също бяха точни във вратата на Рейнджърс. Тимът на Блекхоукс нямаше успех в Лигата от 12 ноември, когато спечели в Анахайм.

БТА / BTA
23 снимки

Пьотр Мразек спря 21 шута за две части на вратата на Чикаго, а в последния период влезлият като резерва негов съотборник Арвид Сьодерблом спаси пет шайби.

Бика Зибанеяд и Крис Крейдър се разписаха във вратата на Блекхоукс. Рейнджърс загуби пет от последни си шест мача в НХЛ, допускайки четвърто последователно поражение пред собствена публика.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Минесота - Анахайм         5:4 след дузпи

Едмънтън - Монреал         5:3

Бостън - Колорадо          5:1

Детройт - Лас Вегас        1:4

Отава - Сан Хосе           5:2

Филаделфия - Ню Джърси     2:3

Питсбърг - Сейнт Луис      6:2

Тампа Бей - Торонто        4:3

НЙ Рейнджърс - Чикаго      2:5

Сиатъл - Флорида           1:5

Ванкувър - Аризона         3:2

Калгари - Вашингтон        5:2

Лос Анджелис - Калорина    2:4              

Лидери в отделните дивизии:

Източна конференция:

Атлантическа дивизия: Бостън 40 точки, Торонто 36, Тампа Бей 31

Столична дивизия: Ню Джърси 41, Каролина 33, Ню Йорк Айлъндърс 30

Западна конференция:

Централна дивизия: Далас 32, Уинипег 29, Колорадо 27

Тихоокеанска дивизия: Вегас 37, Сиатъл 33, Лос Анджелис 30