Първото издание на събитието „Пампорово Фрийсталърз“, което привлече над 120 участници от цяла България, се проведе в Пампорово през уикенда. Арена на зрелищната надпревара бе специално изградения парк за свободни дисциплини „Пампорово Сноу Парк“, който даде възможност на състезателите за изпълнението на всякакви атрактивни трикове.

Трасето бе с дължина от 700 м. с 5 интересни и разнообразни секции – няколко скока, „фън боксове“ и други уреди за пързаляне, а във финалната зона бе разположен първия за България „спайн“, който представлява голяма снежна пирамида, която може да се скача от всички страни.

В трите дни на събитието се проведоха три отделни старта за различните възрастови групи – в петък бяха стартовете за деца до 15 години, в събота за юношите, мъжете и жените, а в неделя за ветераните. Въпреки неблагоприятните условия в първите 2 дни на събитието – силен студен вятър, който заледяваше трасето и забавяше участниците, всички  те демонстрираха много умения и разнообразни атрактивни трикове, съобщават организаторите.

При най-малките участници до 8 години, най-добре се представи едва 7 годишната Радостина Славова, при децата до 11 златните медали взеха Яна Попова и Пламен Колев, а при до 13 годишните Теодора Петкова и Иван Иванов. В най-голямата възрастова група сред децата, тези до 15 години, най-добре се представиха Неда Пенчева при момичетата и Симеон Чакъров при момчетата.

Най-оспорвана бе надпреварата при мъжете ски и мъжете сноуборд, които се бориха за примамлив паричен награден фонд и чифт чисто нови ски Faction. В сноуборда най-добре се представи Петър Гьошарков от клуб „Боропорд“, който успя да впечатли съдиите и да събере над 83 точки. При скиорите първи се класира Боян Йотов от отбора на домакините от „С.К.Пампорово“ с цели 90 точки! При дамите в ските първа се класира Яна Цветкова от Пампорово, а в сноуборда  Михаела Иванова от „Мачирски“.

При ветераните в неделния ден, времето най-накрая се оправи, вятърът спря и условията за състезателите бяха най-добри. На място се наблюдаваха най-различни атрактивни и сложни трикове, а най-добре се представиха Емил Баков и Мина Бънкова в сноуборда и Любомир Димитров в ските.