Швейцарецът Марко Одермат спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като завърши на втори място в спускането във френския зимен център Куршевел. Той говори пред медиите след успеха си.

"За мен победата за Световната купа беше на практика ясна след Кранска Гора. Теоретично имаше възможност да бъда изпреварен от Килде, но не беше реално. Страхотно е, че успях още един супер резултат в спускането. Въпреки това оставам със смесени чувства, защото исках да помогна на Беат Фойц да спечели малкия кристален глобус в спускането", каза 24-годишният скиор.

"Спечелването на този кристален глобус е чудесно чувство. Усещах го във въздуха от няколко седмици, но съм доволен, че стана факт. Остават още състезания, трябва да остана концентриран. Надявам се, че това е началото на нещо, не краят. Още съм млад и имам няколко години пред себе си", каза Одермат.

"Не съм променил нещо в тялото си. Не мога да обясня точно напредъка ми в спускането. Уча бързо и най-вече благодарение на Беат, затова исках да му помогна днес. Преди старта видях спусканията на Килде и Фойц. Говорихме, че трябва да се класирам между двамата, за да помогна на Фойц да изпревари Килде. Хубаво е, че изпреварих и двамата, но е и малко тъжно", призна швейцарецът.