Линус Щрасер спечели слалома за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен курорт Кицбюел. Германецът изпревари с 14 стотни лидера след първия манш Кристофер Якобсен от Швеция. На почетната стълбичка се качи и швейцарецът Даниел Юл.

В челната десетка се наредиха още Мануел Фелер (Австрия), Дейв Райдинг (Великобритания), Стивън Амиез (Франция), Доминик Рашнер (Австрия), Лоик Меяр (Швейцария), Томазо Сала (Италия) и Марк Роша (Швейцария). Четирима скиори не финишираха втория манш, сред които Клеман Ноел от Франция, а белгиецът Арман Маршан бе дисквалифициран. Във второто каране не участва най-добрият ни състезател при мъжете Алберт Попов, който не успя да завърши първия манш на пистата "Щрайф".

След слалома Марко Одермат от Швейцария продължава да води убедително в класирането за Голямата световна купа с 1156 точки. Втори е французинът Сиприен Саразен с 660 пункта, а трети е Марко Шварц от Австрия с 464. Фелер е лидер в борбата за Малкия кристален глобус в дисциплината слалом с 395 точки. Щрасер е вече втори с 208, а трети е Атле Ли Макграт от Норвегия със 192 пункта.

Следващите два старта при мъжете ще са в Шладминг, Австрия, където предстоят гигантски слалом и слалом съответно на 23 и 24 януари.