Лас Вегас надделя над гостуващия Уинипег с 4:1 и стана първият отбор, който се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига.

Шампионите в редовния сезон в Западната конференция спечелиха серията с 4:1, след като в петия мач вкараха четири безответни попадения в първите 29 минути. Чандлър Стивънсън се разписа два пъти, Марк Стоун добави гол и две асистенции, а Вилям Карлсон също реализира. Лоран Бросоа направи 30 спасявания, като допусна единствено попадение от Кайл Конър 5:38 минути преди края.

В елиминациите за купа "Стенли" на Изток Ню Джърси надделя над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс с 4:0 и с третия си пореден успех поведе с 3:2 победи в серията.

Ондржей Палат откри още в 39-ата секунда, след което Ерик Хаула се отличи с два гола и асистенция, а Доусън Мърсър допринесе с попадение и асистенция за успеха. Вратарят Акира Шмид отрази всичките 23 удара и за първи път в кариерата си не допусна гол в мач от плейофите.

Вицешампионът от миналия сезон Тампа Бей се спаси от отпадане след 4:2 в залата на Торонто, за да намали изоставането си на 2:3 победи в друга среща от елиминациите в Източната конференция.

Антони Сирели и Майкъл Айсимънт завършиха с по гол и асистенция, а Никълъс Пол и Алекс Килорн също вкараха. Вратарят Андрей Василевски блокира 28 изстрела за гостите, които спечелиха купа "Стенли" през 2020 и 2021 година.

Морган Райли и Остън Матюс бяха точни за канадците, а Иля Самсонов завърши с 34 спасявания, но това не беше достатъчно.


Срещи от плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до четири победи):

Западна конференция

Лас Вегас - Уинипег - 4:1

* Лас Вегас спечели серията с 4:1 победи.

Източна конференция

Ню Джърси - Ню Йорк Рейнджърс - 4:0

* Ню Джърси води с 3:2 победи в серията.

Торонто - Тампа Бей - 2:4

* Торонто води с 3:2 победи в серията.