Колорадо Аваланш е само на една победа от спечелването на титлата в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. В мач номер 4 от финалната серия с Тампа Бей Лайтнинг в "Амали Арена" в щата Флорида "лавините" се наложиха с 3:2 след продължение и поведоха с 3:1 успеха в серията.

В герой за Колорадо се превърна нападателят Назем Кадри, който вкара победното попадение 12:02 минути след началото на първия допълнителен период. За Кадри това беше първи мач, след като пропусна четири последователни заради претърпяна операция на ръката.

Домакините от Тампа Бей, които преследват трета поредна купа 'Стенли", поведоха в резултата още в 36-ата секунда на мача чрез Антъни Чирели. Авансът на "светкавиците" се запази до шестата минута на втората третина, когато звездата на Колорадо Нейтън МакКинън изравни при числено превъзходство за тима си.

Тампа обаче успя бързо да си върне аванса чрез Виктор Хедман, който бе точен за 2:1 10:42 минути след началото на втората част. Това обаче се оказа последният гол за домакините в мача, които допуснаха ново изравняване по-малко от три минути след старта на третия период. Автор на гола за Колорадо бе Андрю Коляно, който също доскоро лекуваше травма.

До края на редовното време нов гол не падна, а в продължението Кадри донесе успеха на Аваланш с едва втория си точен удар в мача.

Много силен двубой за гостите направи вратарят Дарси Кемпер, който отрази 37 шайби към мрежата си. Неговият колега на вратата на Тампа Андрей Василевски се справи с 34 точни удара.

Петият мач от серията е в "Бол Арена" в Денвър в нощта на петък срещу събота. При победа Колорадо ще спечели за трети път купа "Стенли" след 1996 и 2001 година. "Лавините" са единственият отбор в лигата, който никога не е губил финална серия.