Нейтън Маккинън вкара втория си гол след 3:13 минути игра в продължението, а гостуващият Колорадо Аваланч спечели с 4:3 срещу Сан Хосе Шаркс и си гарантира място в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Джак Джонсън и Еван Родригес също бяха точни за Колорадо, който има 98 точки и е лидер в Централната дивизия. Аваланч са равни с Далас Старс и Минесота Уайлд, но имат и мач по-малко.

Лидер в Западната конференция е Вегас Голдън Найтс, който е с шест точки пред Колорадо след загубата си от Нешвил Предатърс тази нощ. Вегас е и с два мача повече от действащите шампиони.

Маккинън добави и асистенция към двете си попадения, с което премина границата от 100 точки за първи път в кариерата си. Мико Рантанен и Девон Тоус взеха участие в два от головете, а Александър Георгиев отрази 28 удара.

БТА / BTA
21 снимки

Матю Ткачук бе точен 59 секунди след началото на последната третина и донесе победа на Флорида Пантърс с 2:1 срещу Бъфало Сейбърс. Така Флорида се изкачи на първото уайлдкард място в Източната конференция.

Третият вратар Алек Лайън спаси 39 удара за четвъртата поредна победа на Пантърс, след като Сергей Бобровски пропусна мача заради вирусно заболяване. Пантърс са седми в класирането с 87 точки, колкото има и осмият Ню Йорк Айлъндърс.

Защитникът Арон Екблад също бе точен за Пантърс, а Брендън Монтюр записа две асистенции.

БТА / BTA
24 снимки

Доусън Мърсър отбеляза първи хеттрик в кариерата си и Ню Джърси Девилс победи Питсбърг Пенгуинс с 5:1. Така Пенс останаха на точка от Пантърс и Айлъндърс само четири мача преди края на редовния сезон.

Мърсър, на 21 години и 159 дни, стана най-младият играч на Девилс с хеттрик от 1999-а година насам, когато това направи Скот Гомес. Дъги Хамилтън и Тимо Майер също бяха точни за Ню Джърси, който е втори в Столичната дивизия с три точки зад Каролина Хърикейнс.

Витек Ванечек спаси 22 удара и допусна гол само срещу Брайън Ръст.

БТА / BTA
18 снимки


Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Каролина - Отава - 3:2

Флорида - Бъфало - 2:1

Монреал - Детройт - 0:5

Ню Джърси - Питсбърг - 5:1

Торонто - Кълъмбъс - 4:2

Нешвил - Лас Вегас - 3:2

Сейнт Луис - Филаделфия - 4:2

Клагари - Чикаго - 3:4

Ванкувър - Сиатъл - 2:5

Лос Анджелис - Едмънтън - 1:3

Сан Хосе - Колорадо - 3:4

Лидери в отделните дивизии:

Източна конференция:

Атлантическа дивизия: Бостън 125 точки, Торонто 102, Тампа Бей 96

Столична дивизия: Каролина 109, Ню Джърси 106, НЙ Рейнджърс 101

Уайлдкард: Флорида 87, НЙ Айлъндърс 87

Западна конференция:

Централна дивизия: Колорадо 98, Далас 98, Минесота 98

Тихоокеанска дивизия: Вегас 104, Едмънтън 101, Лос Анджелис 100

Уайлдкард: Сиатъл 94, Уинипег 89