Семейство Лилис мечтаеше един ден и тримата братя Джонатън (на 23 години), Крис (на 19) и Майки (на 17) да участват заедно на зимните Олимпийски игри в дисциплината ски свободен стил.
Но през октомври 2017-а голямата мечта бе разбита по най-ужасния начин - най-малкият от тримата Майки почина внезапно в съня си. Смъртта му и до днес е необяснима.
 
Най-големият брат и световен шампион Джон участва в Олимпиадата и въпреки че не стигна до медал, показа невероятна сила по време на финала в неделя. В памет на своя брат, Джон уреди старият ски екип на САЩ на Майки да пристигне в Южна Корея, за да може да го носи по време на състезанието. Освен това, част от прахта на Майки бе поставена в стъклена капсула, която Джон носеше по време на церемонията по откриване на Игрите.
 
"Нашата обща мечта бе да участваме на Олимпийски игри заедно, и като знам, че той никога няма да има този шанс...това беше най-добрият начин да му дам това преживяване", сподели Джон. "В последните няколко месеца научих колко тежък е животът и че трябва да се наслаждаваме на всеки ден."
 
Според Джон, Крис, който в момента не се състезава заради скъсани връзки, може да се присъедини към него за Олимпиадата в Пекин през 2022. "Той може да се състезава с тези момчета. Отбор Лилис ще продължи и след 4 години ще бъде съвсем различно."