Словенката Илка Щухец спечели второто спускане от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо.

Двукратната световна шампионка триумфира с 1:04.73 минута. За Щухец това е първа победа за сезона и десета в кариерата й.

Втора изненадващо се нареди Кайса Викхоф Лий, която стартира с 30-и номер, но направи страхотно спускане и остана на 26 стотни от секундата зад победителката. Италианката Елена Куртони е трета с пасив от 34 точки.

Победителката от вчерашното спускане София Годжа падна тежко, но избегна сериозна контузия и успя да влезе сама до финала.

Четирикратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ) даде седмо време в днешното спускане, финиширайки на 39 стотни от Щухец. Така тя не успя да запише 83-а победа в кариерата си и да подобри рекорда на своята сънародничка Линдзи Вон. Шифрин и Вон имат по 82 успеха до момента.

В генералното подреждане за Световната купа лидерка е Микаела Шифрин с 1281 точки, пред Петра Влъхова (Словакия) със 796 и Лара Гут-Бехрами със 731 точки, която днес раздели четвъртото място с Рангхилд Мовинкел от Норвегия.