Фотофиниш определи олимпийския шампион в мъжкия масов старт на биатлона в Пьонгчанг! Супер интересното състезание бе спечелено по най-драматичния възможен начин от Мартен Фуркад, който победи на практика без разлика германеца Симон Шемп. След невероятния финален спринт и двамата биатлонисти се проснаха на земята без да знаят кой е победил, а фотофинишът показа разлика от няколко сантиметра в полза на французина. Така Фуркад завоюва втори златен медал в Пьонгчанг, четвърти златен от Олимпийски игри и шести общо.

Драмата не бе по-малка и за третото място. За него в последната обиколка се бореха Емил Хегле Свендсвен и германците Ерик Лесер и Бенедикт Дол. Дол изостана в последните метри, а Свендсен надделя над Лесер в спринта за бронза.

Провал претърпя шампионът от индивидуалния старт Йоханес Тингнес Бьо. Той направи три грешки във втората стрелба и в крайна сметка завърши едва 16-и.

Фуркад започна с грешка на първа стрелба, но още при втората вече бе в лидерската група. На последната стрелба заедно бяха той, Шемп и Лесер. В нея Фуркад и Шемп направиха по една грешка, а Лесер две, което осигури зрелищния финал. Зад Дол, топ 10 допълниха Еберхард, Ерлен Бьонтегаар, Тарей Бьо, Йеспер Нелин и Яков Фак.

В старта нямаше българско участие. Надпреварата в биатлона продължава във вторник със смесена щафета.