Картър Харт спря 37 удара, а Ноа Кейтс записа победното попадение в последната третина и Филаделфия Флайърс победи Тампа Бей Лайтнинг с 3:2 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Филаделфия изоставаше с два гола срещу Тампа, но Кейтс завърши обрат 7:16 минути преди края на редовното време. Стивън Стамкос пък наниза две шайби при числено превъзходство за Лайтнинг и увеличи головата си серия в четвърти пореден мач.

Джеймс ван Римсдайк изравни за Флайърс с отклонен удар на Кевин Хейс в началото на последната третина, а в средата на втората точен бе Скот Лафтън.

Клод Жиру откри резултата при дебюта си и Отава победи със 7:5 Бостън за първа победа за сезона. 34-годишният нападател, който е прекарал част от детството си в канадската столица, подписа със Сенатърс като свободен агент.

Брейди Ткачук, Дрейк Батърсън и Тим Стътцле записаха по гол и две асистенции за отбора на Отава, а Марк Кастелич, Шейн Пинто и Артьом Зуб отбелязаха останалите попадения. Антон Форсберг спря 26 удара за победата.

За Брюинс, които са с баланс 3-1, точни бяха Давид Пастърнак, Патрис Бержерон, Давид Крейчи, Ник Фолино и Ей Джей Гриър.

Мат Рой вкара два пъти в последните седем минути и Лос Анджелис Кингс победи с 4:3 Нешвил. Габриел Виларди пък се разписа за четвърти път от началото на сезона за отбора от западното крайбрежие, който е в серия от три победи.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Кълъмбъс - Ванкувър - 4:3

Ню Джърси - Анахайм - 4:2

Отава - Бостън - 7:5

Тампа Бей - Филаделфия - 2:3

НЙ Айлъндърс - Сан Хосе - 5:2

Калгари - Лас Вегас - 3:2

Едмънтън - Бъфало - 2:4

Нешвил - Лос Анджелис - 3:4 след дузпи