Българската фигуристка Александра Фейгин сподели, че е доволна от представянето си на Световното първенство в Япония, но подчерта, че има още много работа за вършене, за да подобри още резултатите. 16-годишната състезателка, за която това бе дебют на шампионат на планетата при жените се класира 17-а, а това бе най-доброто класиране за България при жените на световни шампионати от повече от 25 години насам.  

„Чувствам се много щастлива, защото постигнах много добър резултат. От доста години никой не се е класирал. Доволна съм от себе си, че се справих с вълнението, с треперенето пред голяма публика и направих това, което трябваше“, започна Фейгин, която по-рано зае 11-ото място на Европейското в Беларус.

„Аз не мислех за класирането, а как да играя чисто. После, както ме оценят“.

„След края се отпуснах. Зарадвах се, че показах програмата и елементите“.

„Преди да изляза на леда бях притеснена, но щом започнеше музиката, вече се успокоявах“.

„Исках да се върна доволна от себе си след първенството и така и стана“, допълни фигуристката.

„Треньорите ми поздравиха и ми казаха, че съм направила програмите, както трябва“.

„Оттук насетне ми предстои само работа, много работа, за да мога да постигна още цели и по-добри резултати. Иначе сега ми предстои последно състезание тук, в София – “Виктория Къп“. С това приключва сезонът за мен“, обясни Фейгин.

„На юношеското Световно първенство нямаше такава публика и не го усетих така. Сега в Япония цялата зала бе препълнена. Естествено повече се притесняваш, но феновете много помагаха на нас състезателите и ни караха да се чувстваме спокойни. Не съжалявам за нищо на шампионата. Доволна съм от всичко, което направих“.

Фейгин бе запитана и какво би желала да подобри в бъдеще: „Презентацията, представянето, скокове…всичко трябва да се подобрява“.