Отборът на Едмънтън победи Лос Анджелис като гост с 8:2 в среща от първия кръг на плейофите в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Едмънтън води с 2:1 успеха в серията, в която се играе до четири успеха от седем възможни срещи. Ивандър Кейн за първи път реализира хеттрик от попадения в плейофите, а Зак Хаймън и Райън Нюджънт-Хопкинс добавиха по ва гола за гостите. Вратарят на Едмънтън Майк Смит направи 44 спасявания, а 19 от тях бяха в първия период на мача.

Тампа Бей вече изостава с 1:2 победи срещу Торонто в първия кръг на плейофите в Източната конференция на НХЛ след поражение като домакин с 2:5. Морган Райли, Колин Блекуел и Дейвид Кампф отбелязаха първите три попадения за гостите в мача. Иля Михеев добави два гола за Торонто в третия период. Джак Кембъл пък се отличи с 32 спасявания. За Тампа Бей вратарят Андрей Василевски спаси 31 удара.

Минесота постигна успех като гост на Сейнт Луис с 5:1 в среща от първия кръг на плейофите за Запад и поведе с 2:1 победи в серията. Кирил Капризов и Джоел Ериксон Ек се отчетоха с гол и асистенция за гостите. Джордан Грийнуей, Матс Зукарело и Йонас Бродин също се разписаха за Уайлд, а Маркъс Фолиньо и Райън Хартман добавиха по две асистенции. Вратарят Марк-Андре Флюри направи 29 спасявания за 92-ата плейофна победа в кариерата си, с което се изравни с Грант Фюр на третото място в класацията по този показател в НХЛ.

Бостън надигра Каролина с 4:2 у дома и намали резултата в плейофната серия от първия кръг на Изток на 1:2 победи. Брад Маршан се отчете с гол и две асистенции.