Италианката Доротея Вирер спечели спринта на 7.5 километра за жени от Световната купа по биатлон пред родна публика в Антхолц-Антерселва.

Вирер повали всичките 10 мишени и измина трасето за 20:59.6 минути. Така тя записа първи успех за сезона и 14-и в кариерата си за Световната купа.

Французойката Клои Шевалие записа първи индивидуален подиум, след като остана втора с пасив от 2.8 секунди. Трета завърши Елвира Йоберг (Швеция), която финишира на 8.7 секунди от Вирер. Шевалие и Йоберг също не пропуснаха нито една мишена.

Лидерката в генералното класиране за сезона Жулия Симон от Франция е девета, след като направи два пропуска и завърши с изоставане от 26.7 секунди.

От българките с най-предно класиране е Милена Тодорова. Тя се нареди 37-а с три грешки в стрелбата и изоставане от 1:39.7 минута.

Лора Христова е 61-а без пропусната мишена и с пасив от 2:26.4 минути, а Валентина Димитрова се класира 72-а с девет от десет в стрелбата и на 3:02.4 минути от победителката.

В генералното подреждане за Световната купа след 13 старта продължава да води французойката Жюлия Симон със 788 точки, пред Елвира Йоберг (Швеция) с 675 и Доротея Вирер с 567 точки.

Милена Тодорова единствена от българките има актив за Световната купа. Тя е 45-а с 64 точки.

Утре в Анхолц-Антерселва предстои спринт на 10 км за мъже.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева