Беларус спечели олимпийската титла в женската щафета на биатлона. Надежда Скардино, Ирина Крюко, Дзинара Алимбекава и Даря Домрачова бяха перектни на огневия рубеж и въпреки силния вятър, завършиха без наказателна обиколка и със само 9 допълнителни патрона.

Швеция в състав Лина Першон, Мона Брорсон, Ана Магнусон и Хана Йоберг е на втора позиция с изоставане от 10,7 секунди с 12 допълнителни патрона, а от фаворитите в топ 3 попадна само Франция (Анаис Шевалие, Мари Дорен Абер, Жустин Бреза, Анаис Бескон) с изоставане от 17,6 секунди и 14 допълнителни патрона.

Германките бяха спечелили 7 от последните 8 щафети, но Франциска Пройс, Денизе Херман и Франциска Хилдебранд претърпяха истински провал в стрелбата като навъртяха и по една допълнителна обиколка. Лаура Далмайер не успя да заличи пасива и Бундестимът завърши осми.

България се представи добре като нашите момичета изпълниха целта си да не бъдат затворена с една обиколка и завършиха 16-и, оставяйки зад себе си Япония и Корея.

Изоставането на българките бе от 2:34 минути след 2 наказателни обиколки и 9 допълнителни патрона. Отлично на втори пост се представи младата Даниела Кадева, която след едва 1 допълнителен патрон успя дори да намали пасива на България. Добре се включи и Десислава Стоянова, която на последен пост също премина с 1 допълнителен патрон и минимално изоставане спрямо лидерите.