Италианката Марта Басино постигна първа победа в спускането в кариерата си, след като взе втория старт в тази дисциплина в Кранс-Монтана, Швейцария. 27-годишната Басино демонстрира страхотна скорост днес и не остави шансове на конкуренцията, като втората Федерика Бриньоне (Италия) остана на повече от секунда от сънародничката си.

Топ 3 допълни представителката на домакините Лара Гут-Бехрами, която продължава със силното си представяне в последните седмици. За Басино това е седми успех в Световната купа по алпийски ски и първи в спускането. Досега тя имаше едно второ място в дисциплината, постигнато в Банско през 2020 година.

С третото си място днес Гут-Бехрами измести контузената София Годжа от първото място в класирането за спускането. По този начин опитната швейцарка вече води в три от дисциплините - спускане, Супер-Г и гигантски слалом. Тя увеличи преднината си и в генералното класиране пред американката Микаела Шифрин, която също е с травма. Гут-Бехрами има аванс от 165 точки в преследването на втори голям кристален глобус в кариерата си.